Nagy áramfelvételű gépek áramellátása

Ipari csatlakozó

Az ipari felhasználású gépek általában sokkal nagyobb teljesítményűek, mint amiket barkács célokra, egy átlag háztartásban használnak az emberek, illetve amiket az áruházak akciós katalógusaiban megtalálunk.
Ezekhez a nagy teljesítményű gépekhez nagyobb átmérőjű vezetékek, és a felvett teljesítménynek megfelelő ipari csatlakozók dugaljak, és ipari aljzatok is szükségesek.
Ráadásul egy üzemben vagy egy műhelyben az ott használt csatlakozó aljzatok jóval nagyobb igénybevételnek van kitéve, mivel a munkások nem feltétlenül óvatoskodnak egy gép csatlakoztatásánál.
Azért, hogy hosszú távon működőképes legyen minden, ipari csatlakozó felhasználásával szokták kiépíteni az elektromos hálózatot, mert ezek a csatlakozók jóval strapabíróbbak, illetve különféle teljesítményhez vannak megfelelő aljzatok.

Ezek az ipari felhasználásra tervezett csatlakozók többféle kivitelben is elérhetők. Van süllyesztett, van falon kívüli, úgynevezett ráépíthető, és van lengő csatlakozó is, amelyeket általában vezetékek végére szoktak felszerelni, így akár hosszabbítót is lehet készíteni ipari kivitelben.

Fontos odafigyelni, hogy megfelelő keresztmetszetű vezetékek kerüljenek alkalmazásra, csakúgy, mint a csatlakozók maximális áramfelvételére.

Megosztás