Hőhidas hőszigetelési hibák

Hőszigetelés

Egy új ház építésénél mindig kiemelten fontos, hogy jó energetikai tényezőkkel rendelkezzen majd az, így alacsony legyen később az üzemeltetése.
A hőszigetelés kulcsfontosságú tényező, ami erre jelentős hatással van, ugyanis egy jó és gondosan megtervezett és kivitelezett hőszigeteléssel rengeteg energiát és így pénzt spórolhatunk meg a rezsiből az évek alatt.
Hőszigetelés kivitelezésekor nem csak arra kell ügyelni, hogy megfelelően, a technológiai elvásárok szerint legyen felrakva a szigetelés, hanem arra is, hogy az teljesen hőhídmentes is legyen.
Nézzük csak, mi is az a hőhíd.
Amikor hőszigetelünk egy épületet, akkor az a cél, hogy teljesen egységesen, a ház minden pontját egyformán szigeteljük le. Ha valahol kimarad egy kis rész a szigetelésből, ami akár pár négyzetcentiméter is lehet, azt nevezzük hőhídnak. Ezeken a helyeken ugyanis hamarabb át fog hűlni a ház, és a belső felületen a hőmérsékletkülönbség hatására páralecsapódás keletkezhet.
Ez pedig még penészesedést is okozhat. Épp ezért fontos, hogy a hőszigetelés legyen gondosan tervezett, és hőhídmentesen kivitelezett.

Megosztás