GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan tudom megkeresni az ismerőseimet a Psychogalaxyn?

A Psychogalaxy tervezésekor fontos szempont volt, hogy általában ismerősöket ne lehessen itt keresni. A Psychogalaxy célja az emberi kapcsolatok kutatása és javítása, ezért itt csak jó ismerősök, vagy ismeretlen, ám pszichológiai értelemben összeillő emberek találhatják meg egymást.
Ismerősödet csak úgy találhatod meg, ha mindketten be akarjátok egymást jelölni ismerősnek. Ehhez tudnod kell az ő választott felhasználó nevét, amire rá tudsz keresni. Az ő felhasználó nevét általában csak a rendszeren kívül tudhatod meg, ha megbeszélitek egymással.

Hogyan találhatok valakit, akivel kitölthetem a kapcsolati teszteket?

A kapcsolati tesztjeinket ismeretlenekkel értelmetlen kitölteni, hiszen ezek éppen azon alapulnak, hogy egymást jól ismerő emberek az alanyok. Egyetlen páros tesztünk van, amit érdemes ismeretlenekkel is elvégezni, ez a páros rajz, ami különösen tanulságos lehet, ha később visszajátszva elgondolkodsz azon, hogyan jött létre a közös alkotás.
A páros rajzra ismeretlent meghívhatsz a Psychogalaxy térképről (Psychogalaxy fül), vagy kérhetsz véletlen partner sorsolást a Tesztek/Páros rajzok oldalról.

Párom (házastársam, szerelmem, barátom) túl messzire kerül tőlem a Psychogalaxy térképén. Mások sokkal közelebb vannak. Ez azt jelenti, hogy nem illünk egymáshoz?

Tudjuk, hogy ha számításaink alapján valakik közel vannak egymáshoz a Psychogalaxy térképen, azok általában összeillenek. Ez fordítva nem igaz: nem csak azok lehetnek összeillők, akik közel vannak egymáshoz.
Miért?
A tesztjeinkkel sok száz paramétert mérünk, és ezeket értékeljük ki a szakértői rendszerünkkel. Bármennyi teszttel mérhető paraméter is kevés azonban a valós emberi interakciókhoz mérve. Ráadásul még az sem biztos, hogy a legfontosabb dolgokat mérjük: nem tudjuk mérni a pillantásokat, az illatokat, a gesztusokat, a vibrálást, ami esetleg két ember között egy pillanat alatt kialakul. Nem tudjuk mérni két személy „kémiáját”, a szerelem első látásra kívül áll megértésünkön. Szerencsére.
A vonzalom kialakulását sokszor nehéz megjósolni. Csak részben tudjuk, mitől tetszik, vagy nem tetszik a másik ember arca, alakja, hangja vagy illata. Vonzalmat érezhetsz olyan ember iránt is, aki nem illik hozzád. Közömbös maradhatsz tökéletes összeillés ellenére is.
A rendszer segít kiválogatni azokat az embereket, akikhez a tesztek alapján a legjobban illesz.
A többi a ti dolgotok.

Hogyan tudok a Psychogalaxyn „lelki társat” találni?

Legegyszerűbben a Psychogalaxy térképen. Ha már elvégezted a szükséges teszteket, el tudjuk számodra készíteni a te saját Psychogalaxy térképedet. Ennek a közepén te magad vagy. A hozzád közelálló „bolygók” hozzád illő embereket jelképeznek. A nők pirossal, a férfiak kékkel szerepelnek. Akik nem mondták meg regisztrációkor a nemüket, ők szürkék. Minél kisebb egy gömb, annál fiatalabb a személy, akit jelképez. Ha egy gömb villog, ő éppen jelen van a rendszerben, vele azonnal kapcsolatba léphetsz, ha ő is akarja.
Ha valaki érdekel, klikkelj rá, és megjelennek a kapcsolatfelvételhez szükséges ikonok. Írhatsz neki, vagy meghívhatod páros rajzra.

Hogyan ismételhetem meg a tesztjeimet?

Általában a teszteket nem kell megismételni. A Psychogalaxy legtöbb tesztje olyan személyiségjellemzőket mér, amelyek állandóak, és nem függenek a pillanatnyi hangulatodtól.
Tudjuk, hogy az oldalunk indításakor voltak leállások, amik egy-egy teszt befejezését megakadályozhatták. Sajnos ezeket a teszteket valóban meg kell ismételnetek. Ehhez hamarosan meg fog jelenni egy „teszt törlése” gomb a Kitölthető tesztek oldalon. Ennek a gombnak a lenyomásával tudjátok az adott tesztet teljesen törölni, amit így meg lehet ismételni.

Hogyan számítja ki a Psychogalaxy, hogy mennyire illik hozzám valaki?

A sok tesztet, amit kitöltöttél a Psychogalaxy értelmezi, értékeli és összehasonlítja a tesztek statisztikus mintájával, amit előző tesztkitöltések alapján hoztunk létre. Az összehasonlítás és elemzés eredménye egy személyiségmodell, amely valójában a szakértői rendszerünk által értelmezhető paraméter halmaz. Ennek alapján készül el saját, személyre szabott szakértői véleményed. Másrészt a személyiségmodelled összehasonlításra kerül mindenki más személyiségmodelljével, ennek eredményeképpen kiszámítjuk a pszichológiai összeillés mértékét, amit a Psychogalaxy térképen grafikusan is megjelenítünk.

Hogyan tudom megkeresni azt, akivel páros rajzot csináltam?
Elkezdtem egy páros rajzot, de megszakadt. Hogyan tudom megkeresni a partneremet?

A Galériában megtalálod a Saját képeim oldalt. Ha a legördülő menüben kiválasztod a Páros rajzok pontot, megtalálod az összes páros rajzodat, még azokat is, amelyek félbemaradtak. A rajzok fölött ott van, kivel rajzoltad. Miután tudod a felhasználó nevét, rákereshetsz a keresővel.

Mennyi időt kell várakozni a másik fél válaszára? (rajzolás párban)

Sajnos ezt nem tudjuk megválaszolni.
Akit meghívtál, lehet, hogy pillanatokon belül reagál, lehet, hogy kiment a mosdóba, de lehet, hogy otthagyta a gépét egész éjszakára bejelentkezve.

Mit jelent az, ha páros rajzolás közben ez a hibaüzenet jelenik meg: a kapcsolat a másik féllel megszakadt?

Ez azt jelenti, hogy valamelyikőtök kapcsolata a központi szerverrel időlegesen megszűnt. A probléma az esetek egy részében átmeneti, ha vársz egy kicsit, a felirat eltűnik és folytathatjátok a rajzolást. Ha nem áll helyre a kapcsolat, akkor indítsd el újra a páros rajz felkérést!

Az általam bejelölt elfogadta jelentkezésemet teszt-kitöltésre. Mi a teendő? (kapcsolati szimbólumteszt)

Amint párod is kitöltötte a tesztet, a Profil / Szakvélemény rólam menüben nyomban megjelenik a kiértékelés. Ezt párod is megkapja, saját magára vonatkoztatva.

Miért kell konkrét kapcsolat ahhoz, hogy kitölthessem a szerelmi kérdőívet és az összeillési kérdőívet? Miért nem tölthetem ki ismeretlennel?

A szerelmi és az összeillési kérdőív párkapcsolatokat vizsgálnak és mindig két adott ember kapcsolatára értelmezhetők. A szerelmi kérdőív a már meglévő kapcsolatra kérdez rá. Ismeretlennel ezért nincs értelme és nem is lehet kitölteni. Többször is kitöltheted viszont, amennyiben több párkapcsolatot szeretnél összehasonlítani. Az összeillési kérdőív ezzel szemben általános kapcsolati profilt állít össze, így csak egyszer kell kitöltened. Ezután a Psychogalaxy térképen tekintheted meg, hogy bárki máshoz (aki szintén kitöltötte) milyen illeszkedést jósol. Ehhez a „partnert” állítsd be és kattints rá az egérrel egy másik „bolygóra”.

Mi a megoldás, ha nem szeretném több kapcsolatra kitölteni a több kapcsolatra is kitölthető tesztjeimet?

Nem kell többször kitöltened őket, ez csak lehetőség. Egyetlen kapcsolattal is működnek.

Nem akarok magamnak itt "párt" találni, a rendszer azonban erre kényszerít.

Nem a párkeresés a Psychogalaxy elsődleges célja és nem is kényszerít rá senkit. Az elsődleges cél az önismeret, amitől jobbá válhat az életed. Ehhez a teszteket kell kitöltened. Ha szeretnéd, akkor persze használhatod a rendszert barátkozásra is: a Psychogalaxy térképen a „barát” opciót állítsd be és írj valakinek vagy kérd fel páros rajzra. Aki párt keres, ugyanezt a „partner” térképpel teheti meg.

Ha nincs valakinek párja, akkor csak az ideális kapcsolati szimbólumtesztet lehet kitölteni a kapcsolati tesztek közül? Amennyiben igen, akkor a teljes kiértékelésre nem is kerülhet sor?

Ha nincs párod, akkor a kapcsolati tesztek közül csak az összeillési kérdőív kitöltését javasoljuk. Az páros és az ideális kapcsolati szimbólumtesztet, valamint a szerelmi kérdőívet csak akkor töltsd majd ki, ha már lesz párod, mert ezeket a teszteket addig nem lehet kiértékelni. Az összeillési kérdőív eredményeit viszont pár nélkül is megnézheted a Psychogalaxy térképén, ha a „partnert” állítod be és rákattintasz egy bolygóra.

Az életem fontos dolgai teszt kitöltésekor egyedi dolgokat írtam le és nem találtam rá kategóriákat. Mit tegyek?

A teszt kategóriáit egy nagy elővizsgálat alapján alakítottuk ki. Ebben nagyon sok egyedi dolog is szerepelt, melyeket törekedtünk csoportosítani. Minden egyedi fontos dolog azonban nem kerülhetett bele. A tesztet azonban továbbfejlesztjük. Kérjük, írd meg nekünk, mit hiányolsz a „Hozzászólások” gomb segítségével, és amit sokan kérnek, azt a következő verzióban beillesztjük.